/Аудио/ Пенсионери от Благоевград и Велинград пяха в един глас „Ах, къде е мойто либе“

0 1 182

Пенсионери от клуб „Васил Левски“ във Велинград гостуваха на пенсионерския клуб от благоевградския квартал „Еленово“ с ръководител Павлина Теова. Възрастните хора пяха песни, играха хора, и споделиха общи идеи.

„Срещата премина в много песни, хора и забавления. Първи, като домакини, поздрав към своите гости отправиха благоевградските пенсионери. Дочка Кокарешкова се бе погрижила да поздрави гостите с танц“, обясни Павлина Теова, която е член на националния съюз на пенсионерите.

На свой ред гостите върнаха жеста и поздравиха с няколко песни и оркестър с народна музика  дамите и господата от Благоевград.

Любопитното е, че двата клуба са достигнали до извода, че в Благоевград и във Велинград се пеят едни и същи песни.

Представителите на  двата клуба  пяха в един глас песните  „Ах, къде е мойто либе“, „Вземи огин, запали ме“,   „Катерино моме, севда голема “ и др.

Тази година пенсионерският клуб в „Еленово“посрещна много гости  от цялата страна.  На благоевградския клуб се носи слава, че имат много добра организация за посрещане,чиято е дело на певицата Павлина Теова.

Лятото в Благоевград са гостували пенсионери от Асеновград, миналия месец са посрещали гости и от клуб „Железничар“ в Перник.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!