/Аудио/ Ответна реакция! Калоян Ханджийски: „Община Благоевград прилага над мен рекет“, и се зарече: „И това дело ще спечеля“!

0

Община Благоевград прилага над мен административен рекет.Това заяви общинският съветник Калоян Ханджийски по повод намерението на общинска администрация да заведе дело срещу него за изнасянето на невярна информация за депото.
Както ИА Региона първа писа по време на общинска сесия през юли Калоян Ханджийски обяви,че до него е достигна сигнал, в който ясно се показва нарушение на кмета Камбитов по отношение на ПУДОС за сметището на Благоевград.
„ Там има ясни закононарушения, които ще предам на прокуратурата. Те визират това,че се финансира проектът с пари за транспорт,тоест няма нищо общо с програмата,която не се изпълнява по предписание.Не се извозва, напротив зарива се… Извършват се криминални действия,което за жалост ще окаже влияние на хората.Имитира се извозване,което не се случва на практика“,коментира тогава Ханджийски.
Месец след изказването му от общината решиха да заведат дело.

Ето какво каза Калоян Ханджийски в интервю за ИА Региона.

-Г-н Ханджийски, община Благоевград има намерение да заведе дело срещу вас по повод коментарите Ви за депото за отпадъци, наясно ли сте с това?

-Да, наясно съм, въпреки, че съм на почивка….Изглежда много жалко и смешно между впрочем. Това е опит за административен рекет, аз имам няколко дела с общината, които съм водил и всичките съм ги спечелил. Ще спечеля и това.
Това е безсилието на управляващите, начина им на поднасянето на информацията пред обществеността. Такава е цялата им корупционна коалиционна практика през целия им управленчески мандат.

-Какви точно за вашите твърдения за депото?

Всичко вече е изговорено. Това са информации от вътрешни хора. Аз съм настоявал да има проверка. За всичко съм информирал и съм дал информацията на прокуратурата. В работата на прокуратурата е да провери тези неща. Знаем тези неща, ние сме единствената областна община , която няма депо.

-Имате ли конкретни доказателства за вашите твърдения?

Трудно е да се говори в политиката за конкретни доказателства. Но сигналите са много, за да не бъдат проверени. Ето защо съм уведомил конкретните органи , за да се направи проверка.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!