/Аудио/ Медиците в Благоевград скочиха срещу новите правила, по които ще отчитат потребителската такса за пенсионерите

Д-р Дафина Тачова: Това е поредната административна глупост!

0 2 493

Голяма част от личните лекари от Благоевград са недоволни от новите правила, по които ще отчитат потребителската такса за пенсионерите.
Когато посещават кабинета на личния си лекар, пенсионерите плащат по 1 лев. За да си вземат остатъка от почти 2 лева, медиците вече ще трябва да отчитат касовите бележки, които издават на възрастните си пациенти.

Промяната е залегнала в Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г.
Според медиците, така предложената промяна ще доведе до допълнителна бумащина, както и до неизплащане на дължими суми за извършена дейност на фона на рестриктивния бюджет.

Личният доктор Татяна Марулевска е против касовите бонове за пациентите пенсионери.
„ За какво трябва да преписваме документи, след като мога да предам касова бележка на съответната институция и да си заплати разликата. Аз издавам касовата бележка, институцията, която трябва да плати разликата да я плати. Защо аз трябва да вадя документи, да правя файл, отделно да го представям!?,възмущава се д-р Марулевска. Според нея това е свързано с много работа и просто е излишно.

„ Специално моите пациенти 70, 80% са пенсионери. Даваш касовата бележка и човекът си плаща остатъка. За какво аз трябва да правя отчет на касовите бележки и други административни работи около тях!?Толкава ни е много административната работа, че ние наистина се превръщаме в администратори“,коментира още д-р Марулевска.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Благоевград д-р Дафина Тачова също не приема нововъведението и коментира,че това е поредната административна глупост.
„ Това не е нужно на никого, направено е по един безобразен начин, който страшно много затруднява работата на личните лекари и изпълва с безкрайно много административни глупости. Ако трябва личното си мнения да изразя, бих го нарекла поредната административна глупост. Не знам в коя глава се родила тя, но мина и през Народното събрание и излезе като Закон. Съжалявам, че съм толкова крайна, но това е поредното безобразие, което затруднява работата“,категорична бе д-р Тачова.

 

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!