/Аудио/С 200 хил.лв. изграждат пешеходен надлез над ул. „Ал. Стамболийски“ до черквата в Благоевград, още 300 хил.лв.дават за минерална вода до хотел на общински съветник

Чуйте какво казва общинският съветник Румен Калайджиев…

0 3 512

Кметът д-р Атанас Камабитов отправи предложение за промяна на проекта за бюджет на общината за 2018 година и го изпрати до председателя на ОбС и общинските съветници. Градоначалникът предлага да бъде изменен проектобюджета като се включат два обекта.

Първият засяга пасарелка над улица „Александър Стамболийски“ от пешеходния мост до алеята за храм“Въведение Богородично“. Това ще струва 200 000 лева. Вторият обект е водопровод за минерална вода- съоръжения на техническата инфраструктура – отклонение от съществуващ водопровод за минерална вода от събирателна шахта до определени имоти по Кадастралната карта на Благоевград за 300 000лева.
Както ИА Региона писа в края на септември миналата година, общинският съветник Румен Калайджиев, получи картбланш от колегите си в местния парламент да снабди хотела си с минерална вода, като изгради близо 4 км тръбопровод от Владишкото до другия край на града, където е базата му. 34 съветници подкрепиха искането му, като не се противопостави нито един.
„ Не мога да кажа каква ще е сумата за водопровода от общинския басейн до моя имот. Хващате ме неподготвен.Количествената сметка може да направим когато има изпълнител на обекта“,коментира пред ИА Региона Румен Калайджиев.

Освен това Атанас Камбитов предлага Община Благоевград да заложи средства като резерв за кандидатите, които не могат да получат финансиране от Националния център за асистирана репродукция към 30 юни 2018 година в размер на 200 000 лева.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!