Атаката е факт! Уволниха един професионалист и достоен човек от община Благоевград

Архитект Васил Тинчев: Нямам никакви провинения, ще обжалвам решението в съда

7

Главният архитект на Благоевград Васил Тинчев е освободен от длъжност днес. Най-фрапиращ факт е, че един от най-съвестните служители в общината в Благоевград е уволнен дисциплинарно. Това се случи след жалби на Райко Зашев, който изразил съмнение около законността на строителното разрешение, касаещо негов обект, в съседство на новострояща се сграда. Запознати припомнят, че Зашев бил съученик на кмета Камбитов и той често обикалял отделите в общината.

Жалбата на Зашев провокирала детайлна проверка на цялостната дейност на главния архитект Тинчев, който работил с години всеотдайно и не излизал никога в отпуск, тъй като нямало кой да го замести.

Сред служители се шушука,че Антония Методиева лично писала жалбите на Зашев и по този начин общината хем си пише жалби, хем си ги обжалва.

Специална комисия изслушала обясненията на архитекта и внесела резултатите от проверката за решение при кмета. Той обаче наложил най-строгото наказание – дисциплинално уволнение. Запознати коментират, че кметът взел крайното решение заради съветника Андон Тодоров, който е от най-силната опозиция от ПП „Партия на Зелените“, която е конструктивна и с много силни аргументи за чистотата на улиците, за парк „Бачиново“, което не е изгодно на Камбитов и предизборно му нанася много щети и той тръгна на саморазправа.

Атаката е факт! Главният архитект Васил Тинчев е първата жертва,а вероятно ще има и други, с които ще се цели да се стопира бизнеса на Андон Тодоров.

Не е тайна, че архитекта е приятел с Тодоров. Тинчев беше и против застрояването на парк „Бачиново“ и открито заяви на сесия на ОбС своята позиция. Това обаче не беше в изгода на някои хора.

Потърсен за коментар Васил Тинчев  бе лаконичен като обясни, че проектът е безгрешен и допълни,че  ще обжалва решението в съда.

„ Невинен съм, в проекта няма допуснати нарушения, нямам никакви провинения, кметът гледа едностранно на определени служители в общината“, коментира Тинчев.

Очаква се той скоро да даде пресконференция и да осветли проблеми около строителството на старата автогара, застрояването край Трето основно училище и други обекти.

Очаквайте подробности и развитие по темата.

3
0
Други новини
7 Коментара
 1. неделчо каза

  Камбитов е к…а , пе..л и т.н !

  6

  2
 2. заря каза

  Това не е община, а частна фирма.Благоевград е мъртъв.

  7

  2
 3. запознат каза

  Абе да питам Хихи Шопова и Камбата още ли живеят заедно

  6

  2
 4. сашка каза

  Този ги шиба всички в общината Методиева Шопова , всички наред.

  7

  2
 5. Васко каза

  Аз да попитам, колко освен онези 27 апартамента имам още неописани? Не знаете, няма и да ви кажа. Ама тези ми стигат, доволен съм. Благодаря на Б@ли 😉

  3

  5
 6. мая каза

  Тинчев е добър човек,личи си.Ясно е,че е станал неудобен и за това е уволнен,и то дисциплнарно.

  6

  1
 7. Васко каза

  Ако беше добър нямаше да го заливат с фекалии

  2

  6

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!