Апелативният съд гледа мерките на обвинените след акцията онкоболниците в Благоевград и София

0

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа в четвъртък мерките за неотклонение на обвиняемите след акцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в двете онкоболници в София и в Благоевград.

Преди дни стана ясно, че се правят проверки в две болници. Предмет на проверките са данни за извършвани злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни.

Проверяваше се документация, доставки, наличности и приложения на скъпо струващи лекарства за терапия и профилактика. По-късно бе съобщено, че седем души, сред които двама лекари и фармацевт, са задържани в онкоболници в София и Благоевград, пише актуално ком.

Лекарствата били за пациенти в болниците „Йоан Павел” в София и „Св. Мина” Благоевград. Бивш МВР министър твърди, че за случая с онколекарства има сериозни пропуски Към всички обвиняеми е известно едно нещо – образували са организирана престъпна група за длъжностно присвояване (чл. 201 по НК -…

Прочети повече В събота прокуратурата поиска „задържане под стража“ за 6 души, за една жена поиска „домашен арест“.

Специализираният съд прецени, че соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, а също така Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Денсузов остават под стража, тъй като има опасност да извършат ново престъпление. Лекарките Зора и Небесна Балджийски и фармацевтката Светлана Тюлекова са под домашен арест заради здравословни причини. Така първата инстанция прецени, че четирима от обвинените остават в ареста.

Мерките, които той им определи подлежаха на обжалване пред апелативния съд. Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова тогава допусна възможността да има още обвиняеми по делото.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!