Анализ на специалиста! Има ли раздор в модела Камбитов –Тасков? Какви грешки допусна кметът? Кой подхлъзна Камбитов, за да не дойде на извънредната сесия?

Все въпроси, които си задава всеки жител на Благоевград

0

Изборите наближават и напрежението расте, нормално нещо за политическите среди. За някои коментатори е било рано за други точно навреме. Този път наистина е така. Политическите страсти се разпалиха по няколко причини, но това е друга тема, която ще изложим скоро при друг анализ. Сега да се спрем на най-скорошната и актуална тема, а именно извънредната сесия този петък. Накратко хронологията.
Ненадейно бяха уволнени служители на Камерна опера-Благоевград.
Като ужилени скочиха съветници, но този път не само от опозицията , но и хора, които системно подкрепят предложенията на Камбитов.Те също се подписаха в предложението, което предложение беше неочакван удар посока модела Камбитов –Тасков , изненадаха и изнервиха така наречените шефове на мнозинството.Няма да пишем имената на тези съветници защото те не заслужават, те паднаха толкова ниско, като не дойдоха на сесията, за която се бяха подписали лично като вносители. Но, за съжаление явно не са разбрали ,че в червеното килимче има различни украски.

Моделът Камбитов –Тасков имаше няколко тактически хода, но за тяхно съжаление избраха най-лошия, поне според политическите анализатори и коментари на журналисти.
Вариантите за тях бяха следните:
1.След внесеното предложение да се явят на сесия и с доказателства и сила на мнозинството да отхвърлят точките, които бяха предложени, като след това си прочетат разпространените декларации.
2.Тасков да не насрочва сесия, а да остави това на вносителите, с което ще спечелят време за да решат какво да правят, а и редовната сесия можеше да се изтегли, което е правено всяка година по Коледа.Така се обезсмисляше извънредната сесия, защото се дублираха в един ден.
3.На сесията задължително да присъства Камбитов , но не и Тасков, защото той няма това морално право като водач на неговата група, която публично заяви, че отказва да отиде на сесия.А кметът е изборна длъжност и той е като президента, избира се пряко от хората. Затова Камбитов беше длъжен да присъства на сесията .Той щеше да успокои напрежението, като обясни на хората каква е неговата идея.
4.Камбитов и Тасков заедно на сесията , но без техните съветници.
А какво се случи на практика?
Някой каза на кмета , че е по-добре той да не ходи на сесия.А защо ли? Явно има интерес.
В същия момент Тасков се изтъпанчи пред медиите да демонстрира и той не знае какво.
И какво стана накрая? Тасков тарикат,тарикат ама селски. Обра овациите (той си мисли така) и той бил добрият, а кметът кучета го яли.
Кметът трябваше да е там , а Тасков не!!! Имаше зам.председатели на ОбС в залата, които спокойно можеха да преброят кворума и да закрият заседанието. Но има едно голямо, „НО“ тогава кметът щеше да е победител. Щеше да обясни на хората да покаже, че е водач със сърце и в трудни моменти, а не мишка, която като се тропне се крие.
Не ми се мисли, ако Камбитов сам е направил този план , това вече е лошо.Остава ни да кажем „Царят е гол“.
Останалото оставаме на Вас читателите, Вие преценете кой спечели от тази ситуация, и кой на кого подлива вода, а и защо? Естествено мъдрите и опитни хора ще кажат, времето ще покаже, а то наближава!

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!