Ал. Стамболийски призова: Чуйте гласа на празния си портфейл! Време е да се събудим от обзелата ни летаргия!

0

Тепърва ще видим на какво са способни не само в Благоевград, но и всички българи. Това заяви Александър Стамболийски, председател на регионалния Съюз на транспортните работници, който организира блокада на главен път Е-79 миналата неделя. Утре се организират нови протести както в Благоевград, така и в други областни градове.

Ето какво написа Александър Стамболийски днес на страницата си във фейсбук.

„Днес е 10 ноември – точно 29 години след началото на прехода. Преход донесъл на българския народ и хубави и лоши моменти, но ако премерим всички тези мигове от живота ни, ще видим, че лошото надделява.

Очаквахме от прехода да ни донесе демокрация, свобода, право на избор, право на достъп до запада и много други на външен вид хубави неща. В първите 10 години получихме част от всичко това, докато все още имаше държавност. След това започна мизерията и се оказа, че живота на обикновения човек е без значение. Минахме през периоди на пълна мизерия, на купонна система, на опашки пред магазините. Стигнахме до периода, в който не можем да си позволим лукса да се редим на опашка, защото сме на работа, не можем да заредим хладилника, защото след сметките не остава нищо. Плащаме данъци за да даваме за министерства без да са нужни (визирам Министър Павлова), гоним министри от един в друг министерски кабинет, строим пътища за да ги ремонтираме. Сметките ни отиват в джоба на чужди дружества или пък на придобити по съмнителен начин и чакаме да дойде помощ отвън.

Време е да се събудим от тази обзела ни летаргия! Време е да се запитаме, животът ни струва ли 20 000 лева, колко са важни децата ни.

Според чл. 6, ал. 1 от Конституцията на Република България „Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.“ Това обаче е един от малкото текстове, които не се спазват. Българските граждани отдавна са изгубили достойнството си, а за правова страна медиите ни дават достатъчно примери всеки ден. Убийци се пускат на свобода, изнасилвачи биват хванати в детски заведения и пускани впоследствие, битовата престъпност бележи най-високи ръстове, като виждаме колко са семейните спорове с фатален край. Видяхме как бе набеден човек, защитил собствения си дом! Видяхме как се пускат чужди граждани извършили престъпление за да не се изложим пред тях! Видяхме какво ли не, без да се потърси отговорност.

Сега обаче отговорността се търси! Сега искаме да получим отговори и да потърсим лична отговорност! Сега настъпи часът на народният бунт!

Нека всеки наричащ себе си българин се замисли, дали е доволен от живота си, дали получава удовлетворение от работата и ежедневието си? Нека всеки от нас чуе гласа на празния си портфейл и виковете на заемите в банките и да да се замисли, какво правят децата му на протестите.

БЪЛГАРИ очакваме Ви, присъединете се! Да покажем, че БЪЛГАРИЯ не спи“!

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!