Агресията в училище ескалира: Ученици си уреждат организирани боеве

0 1 527

Ученици продължават да решават проблемите помежду си с юмручни боеве, които се провеждат в различни части на Варна в почивните дни и извън училище. Бойните срещи стават тайно от учители и родители и пред публика от други ученици, които наблюдават битките.

Последната информация за сблъсък между непълнолетни момичета достига до Регионалното управление на образованието във Варна с видоекасета. В придружаващото писмо до шефката на РУО Венцислава Генова анонимният изпращач моли за намеса и прекратяването на подобни боеве, на които присъстват голяма група ученици. Сеирджиите насъсквали биещите се с окуражителни викове и ръкопляскане.

От РУО-Варна обясниха, че нямат информация дали в конкретния случай се касае за организиран бой и това предстои да се изясни от компетентните органи, които са поели разследването.
Данните, с които разполагат в просветното управление са, че става дума за конфликт между момичета, които били приятелки преди последвалата саморазправа, записана на видеото. Двете се познавали от години, но влезли в спор, който не предвещавал подобен развой на събитията.

Подобен случай имаше и миналото лято, когато в междублоковите пространства на крайния квартал „Владиславово“ се биха ученички от различни гимназии във Варна,съобщи монитор. В по-далечно минало пък се припомня подобен двубой между ученици от професионалната техническа гимназия, при който след падане на единия от биещите се на земята, се удари фатално и почина. Според РУО-Варна обществото не е последователно в мерките по пресичането на такива прояви и за постигането на необходимия ефект. Тук не трябва да се подминава и ролята на родителите, които в повечето случаи не знаят къде ходят децата им, когато не са на училище, с кого се срещат и какво правят. Затова в някои варненски училища вече е създаден Клуб на родителя, в който с педагози и психолози се обсъждат актуални проблеми във връзка с поведението и възпитанието на подрастващите.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!